Jocuri de societate in dezvoltarea personalitatii

jocuri de societate

Crezi că numai roluri creative tradiționale precum artistul, designerul și scriitorul beneficiază de folosirea creativității la locul de muncă? Mai gandeste-te! Inovația, creșterea și schimbarea sunt alimentate de gânditori creativi, de aceea bursuc.ro iti ofera o gama larga de jocuri de societate pentru copilul din tine.

Creativitatea a devenit un skill esential a secolului 21. Astfel, găsirea unor modalități de îmbunătățire a potențialului creativ a adulților este esențială. Jocurile sunt un instrument eficient de învățare, iar unele studii au investigat efectele jocurilor video și ale jocurilor de rol asupra potențialului creativ. Cu toate acestea, mai puțin este cunoscut despre potențialele beneficii ale jocurilor de societate.

Jocuri de Societate – Board Games

Board games-urile nu sunt doar distractive. Ele sunt fundatia cooperari si competitivitatii. Este modalitatea perfectă de a petrece timp în companie plăcută și de a întări legăturile cu alte ființe umane.

Jocurile de societate dezvolta o serie de abilități de gândire precum, rezolvarea problemelor, gândirea logică și luarea deciziilor. Factorii cheie care devolta aceste abilitati sunt:
  • planificarea cu un numar limitat de alegeri
  • managementul și prioritizarea resurselor limitate
  • gandirea in avans
  • citirea oponentului si anticiparea miscarilor
  • evaluarea avantajelor și dezavantajelor diferitelor mișcări
  • respectarea regulilor
  • flexibilitate de a juca același joc intr-un mod diferit de fiecare dată.
board games

Un alt beneficiu important derivat din jocul de societate este oportunitatea unică pe care o oferă acestea de a procesa mai multe seturi de informații simultan. Acest lucru imbunatateste memoria de lucru și procesarea informațiilor. S-a demonstrat că aceste abilități cognitive joacă un rol crucial în performanța academică, precum și în viața de zi cu zi a tuturor adulților. Ele implică capacitatea de a reține fapte cheie despre problema în cauză, în timp ce compară și contrastează mental opțiuni sau propuneri, apoi organizează sau prioritizează aceste fapte cheie pentru a produce un răspuns.

Beneficiile Jocurilor de Societate

Sunt grozave pentru a reduce stresul.

Un efect secundar al jocurilor de societate este râsul. Este unul dintre ingredientele vitale pentru o experiență plăcută de învățare și pentru creșterea creativității. De asemenea, râsul și distracția în general ajută la scăderea stresului. Pentru o dupa-masa cu adevarat relaxanta si amuzanta va recomandam jocul La Misto.  Oare cine este cel mai nașpa baron local din cartier? Licitează, inițiază tranzacții, șantajează cu oferte bestiale pentru a aduna 5 caractere și un „imobil”din același cartier

Sporesc creativitatea și încrederea în sine.

Jocurile sunt o oportunitate perfectă de a vă conecta și de a vă deschide; De asemenea, ajută la afișarea unei laturi creative a personalității în moduri non-intruzive, ceea ce poate fi benefic pentru persoanele liniștite. Jocurile de societate sunt un instrument uimitor pentru copiii timizi și adulții timizi. Jocul îi ajută să dezvolte simțuri mai puternice de individualitate și creativitate. Acest lucru duce la o mai mare stimă de sine și un sentiment de a fi inclus și observat.

Te învață cum să-ți stabilești obiective și să ai răbdare.

Pentru a câștiga este nevoie de strategie și răbdare. Într-un mediu fericit, aceste lucruri sunt învățate într-un mod fără stres și provocator, dar distractiv. Ia-ti prietenii si incearca noul joc Capitalism. Va trebui sa fii foarte ager pentru a castiga.

Te învață valoarea muncii în echipă.

Jocurile de societate oferă adesea copiilor meta-mesaje despre viață: norocul tău se poate schimba într-o clipă, în bine sau în rău. Dar, pe lângă faptul că îi învață că nimic nu este garantat, jocurile de societate sunt o modalitate bună de a încuraja copiii de diferite vârste să facă echipă și să lucreze împreună – ceva ce vor trebui să facă de-a lungul vieții.

Incurajează rezolvarea problemelor

Fără gândire tactică, multe jocuri de societate sunt imposibil de câștigat. Planificarea strategiei ne ajută sa ne imbunatatim abilitățile de rezolvare a problemelor.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Folosim cookie-uri pentru a va asigura ca va oferim cea mai buna experienta pe site-ul nostru web. Daca continuati sa utilizati acest site, vom presupune ca acceptati cookie-urile.